2010 m. sausio 25 d.

"Pirmadienio eksperimentas". Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu


Šiandien sukau galvą, kaip paruošti baklažaną KITAIP. Na, ir sugalvojau... Taip pat kaip visada - su pomidorais :) Ir tik truputį kitaip - iš pradžių pakepinti baklažano gabalėlius beveik sausoje keptuvėje.

2-3 porcijoms REIKĖS:
alyvuogių aliejaus
1 baklažano
džiovinto raudonėlio
3 skiltelių česnako
1 svogūno
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 čili paprikos
saldaus acto
1 mažos skardinės (400 g) luptų konservuotų savo sultyse pomidorų
džiovinto baziliko
10 juodųjų alyvuogių
makaronų
parmezano sūrio
šviežių petražolių

Įkaitinu keptuvę. Lašteliu mažulytį šlakelį alyvuogių aliejaus. Beriu pusę mažais kubeliais (maždaug 1x1 cm) supjaustyto baklažano. Kepinu maždaug 5 min. ir neprikepinu. Beriu gerą žiupsnį džiovinto raudonėlio. Truputį pakepinu. Beriu smulkiai supjaustytą česnako skiltelę ir dar truputį pakepinu. Aišku, visą laiką keptuvės turinį maišau ir visaip kitaip žarstau. Paskui jį išberiu out. Visą procesą pakartoju su kita baklažano puse.
Toje pačioje keptuvėje šlake aliejaus pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnai apkepa, beriu pakepintą baklažaną, smulkiai supjaustytą čili papriką ir trečią česnako skiltelę bei druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Viską apšlakstau saldžiu actu (maždaug 1 valg. š.). Tada smulkintuvu (blenderiu) susmulkinu konservuotus pomidorus ir pilu i keptuvę. Dedu žiupsnį baziliko, jei reikia - dar druskos ir juodųjų pipirų. Sumėtau alyvuoges. Troškinu maždaug 15 min. ant mažos ugnies.
Išverdu makaronus. Kraunu juos į lėkštę, drebiu baklažanų padažo, barstau parmezano sūriu ir petražolėmis.
Mums buvo taip skanu, kad kai nieko nebeliko lėkštėse, norėjosi jas išlaižyti. Taip ir padarėme :)

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails