2010 m. liepos 15 d.

Skaniausios pasaulyje bulvės

Vasara kaip reikiant įsibėgėjo. O aš darau pertrauką ir trumpam sugrįžtu iš kaimo į miestą. Spėjusi pasigrožėti vis dar žydinčiomis pievomis, prisiplaukiojusi ežere, perskaičiusi toną knygų, prisiragavusi žemuogių ir mėlynių, prisisvajojusi naujų kūrybinių darbų :)
Iš kaimo reportažus daryti sunkoka. Nes interneto ryšys ten tooooooks lėėėėėėtas... O galiausiai ir bibliotekininkė išėjo atostogauti :)

Bulves (visokiu pavidalu) galiu valgyti kasdien. Pats gardžiausias patiekalas - keptos bulvės su kefyru, pasukomis ar rūgpieniu. Tikriausiai kiekvienas turime savo mėgstamiausių keptų bulvių receptą, ar ne? Štai maniškis.

(2 asmenims) Į įkaitintą keptuvę pilu gerą šlaką ypač tyro alyvuogių aliejaus, beriu žiupsnelį kmynų ir pankolių sėklų, truputį rozmarino. Plonom riekelėm įpjaustau 6 bulves, 1 nedidelį svogūną bei česnako skiltelę. Kepu uždengusi dangčiu. Bulvėms beveik iškepus, beriu saują smulkiai supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų, šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos. O ant viršaus užbarstau mairūno ir baziliko lapelių. Ir gaunasi skaniausios pasaulyje bulvės. Man. Šiuo metu. Po kurio laiko gali viskas pasikeisti. Fotografuoju belekaip, nes nekantrauju kuo greičiau tūpti prie stalo su šakute rankoje :)

6 komentarai:

  1. Kaip svajoju, taip ir gyvenu :) O kaip tu gyveni, Airina? Kodėl neberašai apie universitetą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gyvenu svajonėmis, tik kol jas išpildau praeina šiek tiek laiko... Rašau persikėliau į www.asciairdabar.blogspot.com. Senąjį ištriniau(o su juo ir įrašus), vis kliuvdavo/neįkvėpdavo dizainas...

    Malonu, kad ir jus ten užsukdavote. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Inžinerinė informatika visai netraukia, bet man patinka tavo paieškos, Airina. Nesustok! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Niam niam, gi kaip tik galvojau kaip čia ką įdomiau iš mamytės kaimo bulvių padaryt, žiū kaip tik visų produktų yra,jau seilė varva... ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails