2010 m. liepos 20 d.

Šparaginės pupelės su couscous

Vasariškai lengva vakarienė, paruošiama per 10 min. O atsiminimai apie malonumą valgant šį patiekalą išlieka daug ilgiau. Tikrai :)

2 asmenims REIKĖS:
2 saujų šparaginių pupelių
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
keleto gabalėlių saulėje džiovintų pomidorų
ypač tyro alyvuogių aliejaus
balzaminio Modenos acto
šviežiai maltų juodųjų pipirų
džiovinto raudonėlio
druskos
couscous kruopų

Pupeles kraunu į verdantį vandenį, o ant viršaus užkraunu "rėtį", kuriame - skiltelėmis pjaustytas svogūnas (kad išvirtų garuose). Pupelės verda apie 5-6 min. O kol jos verda, viename inde sumaišau aliejų, smulkintą česnaką, actą, pagardinu druska, pipirais bei žiupsneliu džiovintų raudonėlių.
Nukošiu šparagines pupeles. Kartu su svogūnais beriu į dubenį, užmetu gabaliukais supjautytus saulėje džiovintus pomidorus ir viską užpilu sumaišytu padažu.
Patiekiu su couscous kruopomis.
Ypatingai skanu!

1 komentaras:

  1. Buvo taip skanu, kad turint smulkesnius pirštus ir juos galima buvo sušveisti (su pupelėm supainiojus) :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails