2 asmenims REIKĖS:
2 saujų šparaginių pupelių
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
keleto gabalėlių saulėje džiovintų pomidorų
ypač tyro alyvuogių aliejaus
balzaminio Modenos acto
šviežiai maltų juodųjų pipirų
džiovinto raudonėlio
druskos
couscous kruopų
Pupeles kraunu į verdantį vandenį, o ant viršaus užkraunu "rėtį", kuriame - skiltelėmis pjaustytas svogūnas (kad išvirtų garuose). Pupelės verda apie 5-6 min. O kol jos verda, viename inde sumaišau aliejų, smulkintą česnaką, actą, pagardinu druska, pipirais bei žiupsneliu džiovintų raudonėlių.
Nukošiu šparagines pupeles. Kartu su svogūnais beriu į dubenį, užmetu gabaliukais supjautytus saulėje džiovintus pomidorus ir viską užpilu sumaišytu padažu.
Patiekiu su couscous kruopomis.
Ypatingai skanu!
Buvo taip skanu, kad turint smulkesnius pirštus ir juos galima buvo sušveisti (su pupelėm supainiojus) :)
AtsakytiPanaikinti