2010 m. vasario 2 d.

Karališkas vakaras. Karališkos dorados

Būna dienų, kai visos kūrybinės mintys galvoje ima kirbėti tik valgomojo tema :) Vieno penktadienio vakaro raktiniai žodžiai: "karališkas", "žuvis". Tiksliai nežinojom, kas tai galėtų būti. Įsmukom į parduotuvę ir po kelių minučių išsmukom su karališkom doradom ir dar šiuo bei tuo. Prasidėjo karališkas vakaras... :)


2 asmenims REIKĖS:
2 nedidelių karališkų doradų
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
gabaliuko sviesto
1 citrinos žievelės
1 citrinos sulčių
baziliko, džiovinto raudonėlio
2 česnako skiltelių
1 nedidelio svogūno
geros saujos vyšninių pomidorų
1 nedidelės cukinijos
saldaus acto
saujos alyvuogių
pusės taurės balto pusiau sauso vyno


Nuvalytas doradas pabarstau stambia druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apšlakstau alyvuogių aliejumi, o į žuvelių vidų dedu po mažą gabalytį sviesto. Į dubenį sumetu smulkiai tarkuotą citrinos žievelę, griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, šliūkšteliu citrinos sultis, šlakelį saldaus acto bei alyvuogių aliejaus, pagardinu druska, juodaisiais pipirais, baziliku, raudonėliu. Tada dedu žiedais supjaustytą svogūną, vyšninius pomidorus, cukinijos riekeles, alyvuoges. Palieku kelioms minutėm marinuotis.
Žuvytes dedu į skardrą, aplink išdėlioju truputį marinuotas daržoves, šliūkšteliu balto vyno. Kišu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu, kol dorados paskrunda (apie 25 min.).
Padažas iš viso šio gėrio nerealus gaunasi! Nenumirkit iš laimės, kai ragausit :) Mums vos taip neatsitiko.






Jei būčiau kokios nors šalies karalienė ir man už ką nors liaudis norėtų nukirsdinti galvą, tai šio patiekalo užsiprašyčiau paskutinei vakarienei :)
Ilgai smaginomės galvodami šiam patiekalui pavadinimą. Ir galiausiai pavadinom jį karališkai - "KARALIŠKO VAKARO UVERTIŪRA" :) Nes vakaras vakariene juk nesibaigia, ar ne?

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails