2010 m. kovo 30 d.

Lęšiai su daržovių troškiniu

Ankštinės daržovės yra absoliutus gėris. Ypač raudonieji lęšiai. Nes jų nereikia mirkyti. Kelis kartus raudonųjų lęšių nebuvo parduotuvės lentynoje, tai teko pirkti tiesiog lęšius. Nors man atrodo, kad nusipirkau žaliuosius lęšius.

2 porcijoms REIKĖS:
1 puodelio lęšių
druskos, lauro lapelio
ypač tyro alyvuogių aliejaus
kmynų, pankolių sėklų
madras curry powder
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 morkos
gabalėlio saliero
400 g konservuotų savo sultyse pomidorų
4 nedidelių ropučių
1/2 citrinos sulčių
žiupsnelio čili, petražolių
1/2 cinamono lazdelės

Užkaičiu išmirkytus lęšius kartu su lauro lapeliu. Druską bersiu, kai lęšiai išvirs.
Į keptuvę pilu šlakelį aliejaus ir pakaitinu grūstuvėlėje sugrūstus kmynus ir pankolius. Beriu curry, smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Po kelių minučių - šiaudeliais pjaustytą morką, salierą. Pakepinu. Tada drebiu pomidorus, įpjaustau roputes, įmetu cinamono lazdelę ir troškinu, kol daržovės suminkštėja. Išspaudžiu citrinos puselę, beriu čili, petražolių.
Pasūdau išvirusius lęšius, gausiai palaistau alyvuogių aliejumi. Galima lęšius įmaišyti i daržovių padažą ir tada patiekti.
Viskas. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails