2010 m. kovo 12 d.

"Spagečių pasmaugti moliuskai"

Na... Kitoks pavadinimas niekaip nesusigalvojo :)

2 asmenims REIKĖS:
0,5 kg šviežių moliuskų (galima ir mažiau)
ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
2 ančiuvių filė
1 džiovinto čili pipiro
saujos vyšninių pomidorų
šviežių petražolių
druskos
1/3 citrinos sulčių
Į keptuvę pilu šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus, sumetu griežinėliais pjaustytą česnako skiltelę, sutrupintą čili pipirą, ančiuvius. Kai ančiuviai "ištirpsta", o česnakas dar nebūna pakeitęs spalvos, į keptuvę įspaudžiu pusiau perpjautus pomidoriukus. Kai iš aliejaus ir pomidorų susidaro padažas, dedu gerai nuplautus ir nuvalytus moliuskus. Viską pamaišau, uždengiu keptuvę dangčiu ir kepu, kol moliuskų kriauklelės atsiveria. Maždaug 5-6 min. (Tuos moliuskus, kurie neatsiveria, reikia išmesti.)
Jūra kvepiantį padažą pilu ant išvirtų ir nukoštų spagečių, apšlakstau alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, beriu žiupsnelį druskos, smulkintas petražoles, įpilu šiek tiek makaronų nuoviro. Dar minutėlę palaikau ant viryklės ir patiekiu.
Tarp dantų kartais girgžteldavo viena kita smėlio smiltelė, bet mes nuplaudavom jas baltu vynu :)

1 komentaras:

  1. beje, norėčiau pridurti, kad šviežių jūros gėrybių į Rimi atveža antradieniais ir penktadieniais. Kitomis dienomis gali būti sunku šių skanumynų gauti, nes pektadienį apie 20 val jau paėmiau paskutinius moliuskus.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails