2010 m. balandžio 26 d.

Aitvariniai upėtakiai

Nežinote tokių??? Aš irgi nežinau :) Saulius partempęs juos kartą iš parduotuvės sakė, kad aitvariniai. Gūglinau - ir nieko. Tik vaivorykštiniai, margieji, marmuriniai, upiniai, ežeriniai...

2 asmenims REIKĖS:
2 aitvarinių upėtakių, nors manau, kad tiks ir vaivorykštiniai :)
jūros druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
gabaliuko sviesto
riekelės citrinos
šviežių čiobrelių
1 nedidelės cukinijos
1 skiltelės česnako
ypač tyro alyvuogių aliejaus
sauso baltojo vyno
grietinėlės
Upėtakius iš išorės ir vidaus pabarstau stambia jūros druska, juodaisiais pipirais. Į vidų dedu gabaliuką sviesto, citrinos riekelės puselę, čiobrelio šakelę.
Į skardą šalia upėtakių kraunu riekelėmis supjaustytą cukiniją, česnako skiltelę, barstau druska, čiobreliais, pipiriais. Supilu baltą vyną, grietinėlę (maždaug po 1/2 stiklinės). Ant žuvų užlašinu šlakelį aliejaus. Kepu apie 25 min. iki 200'C įkaitintoje orkaitėje.
Patiekiu su kupsteliu virtų ryžių ir citrinos griežinėliu. Skanaus!
Šįkart grietinėlę truputį sutraukė. Praeitą kartą naudojau didesnio riebumo. Bet vis tiek buvo bais gardu! Tikriausiai todėl, kad upėtakiai ne bet kokie, o AITVARINIAI :)

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails