2 aitvarinių upėtakių, nors manau, kad tiks ir vaivorykštiniai :)
jūros druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
gabaliuko sviesto
riekelės citrinos
šviežių čiobrelių
1 nedidelės cukinijos
1 skiltelės česnako
ypač tyro alyvuogių aliejaus
sauso baltojo vyno
grietinėlės
Upėtakius iš išorės ir vidaus pabarstau stambia jūros druska, juodaisiais pipirais. Į vidų dedu gabaliuką sviesto, citrinos riekelės puselę, čiobrelio šakelę.
Į skardą šalia upėtakių kraunu riekelėmis supjaustytą cukiniją, česnako skiltelę, barstau druska, čiobreliais, pipiriais. Supilu baltą vyną, grietinėlę (maždaug po 1/2 stiklinės). Ant žuvų užlašinu šlakelį aliejaus. Kepu apie 25 min. iki 200'C įkaitintoje orkaitėje.
Patiekiu su kupsteliu virtų ryžių ir citrinos griežinėliu. Skanaus!
Patiko aprašymas :D. Nenuobodus, koks neretai buna apie valgius. ;)
AtsakytiPanaikintiOi, ačiū! :)
AtsakytiPanaikinti