2010 m. balandžio 19 d.

Avinžirnių sriubytė su lašiša

Puodui sriubos REIKĖS:
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
po žiupsnelį kmynų ir kalendros
1/2 ankšties džiovinto čili be sėklų
1 svogūno
1 česnako skiltelės
gabaliuko sviesto
1 morkos

gabaliuko saliero
2 l jautienos sultinio
šakelės šviežių čiobrelių
2 bulvių
1/2 l virtų avinžirnių
kelių svogūnų laiškų
1/3 citrinos sulčių
sūdytos lašišos
trupučio šviežių krapų

Per naktį mirkusius avinžirnius išverdu nesūdytame vandenyje. Nukošiu. Tame pačiame puode šlake aliejaus pakepinu kmynus, kalendros sėklas, sutrupintą čili, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką. Dedu gabaliuką sviesto. Tada suverčiu "burokine tarka" tarkuotą morką ir salierą. Dar truputį pakepinu ir užpilu jautienos sultiniu. Įdedu čiobrelio šakelę. Beriu smulkiai supjaustytas bulves ir nukoštuosius avinžirnius. Kai bulvės suverda, puodą nukeliu nuo kaitlentės. Išimu "nuplikusią" čiobrelio šaką. Dedu susmulkintus svogūno laiškus, įspaudžiu citrinos sultis. Sriubytę pilu į dubenėlį, uždedu kelis gabalėlius lašišos, papuošiu krapais ir nešu į stalą :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails