2010 m. birželio 2 d.

Skanios spalvos

Dangaus ir žemės spalvelės spalvos subėga susilieja į vasarą vasarėlę... Su atėjusia vasara, mielieji draugai!
Aš dar doroju paskutines praeitų metų gėrybes, bet ant stalo jau randasi ir šiemetinės. Pastarojo mėnesio Prietelius Hotel mėgstamiausias patiekalas - garuose virtos daržovės su kruopomis. Truputį dėl laiko neturėjimo, truputį dėl to, kad garuose virtos daržovės baisiai gardu. Anksčiau garpuodį suimprovizuodavau taip: ant puodo tiesdavau bambukinį takelį, ant jo kraudavau daržoves ir pavoždavau dubeniu. Dabar įsigijome specialų "rėtį": į puodą pilu vandenį, beriu kruopas, ant puodo dedu "rėtį" su daržovėmis ir ramu - viskas išverda vienu metu.

Spalvotai vakarienei dviems REIKĖS:
1 puodelio avižų kruopų (arba bet kokių kitokių)
kmynų, pankolių sėklų, druskos
keleto saulėje džiovintų pomidorų
morkų, kaliaropės, raudonojo svogūno (arba bet kokių kitokių daržovių: salierų, žirnelių, šparaginių pupelių, ropių, griežčių ir pan.)
1 citrinos
alyvuogių aliejaus
šviežiai maltų juodųjų pipirų
saujos šviežių ridikėlių
saujelės šviežių žolelių lapelių (baziliko, mairūno, čiobrelio, petražolės, grąžgarstės)
Puode užkaičiu vandenį. Ant puodo dedu "rėtį" su ne per smulkiausiai supjaustytomis daržovėmis. Kai vanduo užverda, į puodą beriu kmynų ir pankolių sėklas bei kruopas. Kol viskas palaimingai verda, pasiraunu ridikėlių, prasinešu pro vazonėlius su žolelėmis. Dideliame dubenyje sumaišau citrinos sultis, alyvuogių aliejų, pipirus, žiupsnelį druskos, supjaustytus ridikėlius bei žoleles. Į šitą gėrį sužeriu garuose išvirusias daržoves ir gaunasi dar didesnis gėris. Kruopas pagardinu saulėje džiovintais pomidorais ir druska. Ir viskas!
Ai... Dar trumpą akimirką leidžiam akims pasiganyti po spalvas, o nosims po aromatus... Labai labai trumpą akimirką... Nes lėkštėse staigiai nieko nelieka...

2 komentarai:

  1. Nežinau kaip patiekalas, bet spalvos tai tikrai gardžios :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pabandyk pasigaminti ir sužinosi :) Arba užsuk į svečius!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails