400 ml kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. malto muskato riešuto
0,5 a. š. sodos
0,5 a. š. druskos
200 ml lydyto sviesto
400 ml cukraus
500 ml morkų išspaudų
šlakelio pieno
3 kiaušinių
didelės saujos graikinių riešutų arba skrudintų saulėgrąžų
apie 100 g pašildyto maskarponės sūrio
1 apelsino smulkiai sutarkuotos žievelės
1 šaukšto apelsinų sulčių
500 ml cukraus pudros
Pasiraitoju rankoves ir...
Išmaišau sviestą su cukrumi. Po vieną įmušu kiaušinius ir kaskart gerai išsuku. Pamažu supilu pieną, sudedu morkas, riešutus (arba saulėgrąžas), miltus su prieskoniais. Viską labai gerai išmaišau. Kepu iki 180'C įkaitintoje orkaitėje, kol iškepa: pyragą - apie 40 min., pyragiukus - apie 20 min.
Kol kepiniai skrunda, mikseriu suplaku visas sudėtines aptepo dalis. Kai pyragas ar pyragiukai ataušta, papuošiu juos aptepu ir graikiniais riešutais.
Pyrago skanumas priklauso nuo morkų skanumo. Jei ką,- apelsininis maskarponės aptepas visada pataiso padėtį :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą