2011 m. kovo 22 d.

Morkų pyragas arba pyragiukai

Šį morkų pyragą arba pyragiukus kepu jau ne kartą. Išmaukiu šviežių morkų sulčių, o iš morkų išspaudų ir dar šio bei to išeina puikus pyragas. Arba dar puikesni pyragiukai.

12 pyragiukų arba 1 pyragui reikės:
400 ml kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. malto muskato riešuto
0,5 a. š. sodos
0,5 a. š. druskos
200 ml lydyto sviesto
400 ml cukraus
500 ml morkų išspaudų
šlakelio pieno
3 kiaušinių
didelės saujos graikinių riešutų arba skrudintų saulėgrąžų
Aptepui reikės:
apie 100 g pašildyto maskarponės sūrio
1 apelsino smulkiai sutarkuotos žievelės
1 šaukšto apelsinų sulčių
500 ml cukraus pudros
Pasiraitoju rankoves ir...
Išmaišau sviestą su cukrumi. Po vieną įmušu kiaušinius ir kaskart gerai išsuku. Pamažu supilu pieną, sudedu morkas, riešutus (arba saulėgrąžas), miltus su prieskoniais. Viską labai gerai išmaišau. Kepu iki 180'C įkaitintoje orkaitėje, kol iškepa: pyragą - apie 40 min., pyragiukus - apie 20 min.
Kol kepiniai skrunda, mikseriu suplaku visas sudėtines aptepo dalis. Kai pyragas ar pyragiukai ataušta, papuošiu juos aptepu ir graikiniais riešutais.
Pyrago skanumas priklauso nuo morkų skanumo. Jei ką,- apelsininis maskarponės aptepas visada pataiso padėtį :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails